Vuohenjuustosalaatti

4
Vuohenjuustosalaatti

Keväisen raikkaan vuohenjuustosalaatin mehukkaat mansikat, aromaattinen vuonankaali ja ripaus sherryviinietikkaa luovat yllättävän yhdistelmän, joka hivelee makuhermoja. Keiju sitruuna-basilikayrttiöljy viimeistelee makuelämyksen. Tämä salaatti sopii täydellisesti kevyeksi lounaaksi, herkulliseksi välipalaksi tai juhlapöydän alkuruoaksi.


Raaka-aineet

(4)
150 g
vuonankaalia tai muuta vihreää salaattia
½
punasipuli ohuina suikaleina
10 cm
pala kurkkua kuutioina
150 g
vuohenjuustoa viipaleina
muutama tuore mansikka
ripaus rouhittua mustapippuria
3 rkl
Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyä
1 rkl
sherryviinietikkaa tai samppanjaviinietikkaa

Valmistusohje

Sekoita kasvikset salaattikulhossa. Viipaloi juusto ja asettele salaatin päälle. Sekoita salaattikastikkeen aineet ja valuta salaatin päälle. Ripota pinnalle mustapippuria ja koristele salaatti viipaloiduilla mansikoilla.

 

Lue lisää Öljyakatemiasta