Rasia kerrallaan parempaa maailmaa

Haluamme tehdä mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä pakkauksia. Kaikki kuluttajapakkauksemme ovat kierrätettäviä. Vähennämme aktiivisesti muovin määrää pakkauksissamme.

Selvitämme jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja, joilla pystymme osaltamme minimoimaan ympäristöä kuormittavan pakkausmateriaalijätteen määrän. Huomioimme pakkausmateriaalien ympäristövaikutukset ja meille on tärkeää, että tuotteemme on pakattu mahdollisimman ympäristöystävällisiin pakkauksiin. Viestimme kuluttajille aktiivisesti ja selkeästi, miten jokainen pakkaus voidaan kierrättää.

Vuonna 2017 vaihdoimme 400 gramman Keiju-levitteissä muovipäällysteiset rasiat kartonkipäällysteiseen leviterasiaan, jossa on 39 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä rasiassa. Sama muutos tehtiin vuonna 2018 Ruotsissa myytäville 400 gramman Carlshamn-levitteille sekä vuoden 2020 alusta Alentaja-levitteen 400 gramman paketille ja keväällä 2020 Virossa myytäville Viron Keiju-levitteille. Tämä tarkoittaa vuotuisesti yli 47 tonnin vähennystä muovin määrässä 400 gramman rasioissa.

Muovin määrää on myös vähennetty Keijun öljypulloissa ja juoksevien margariinien pakkauksissa.

Tavoitteemme on kestävä kehitys mielessä tehdä vuosittain vähintään yksi muovin määrää vähentävä ja/tai kierrätysmuovin osuutta lisäävä pakkausuudistus.