Vastuullisuus ulottuu koko tuotantoketjuumme

Hankintojemme pääperiaatteita ovat eettisyys, ekologisuus ja tuoteturvallisuus. Edellytämme samoja periaatteita myös toimittajiltamme.

Vaadimme tuottajiltamme sitoutumista vastuullisuusperiaatteisiimme ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Siksi käyttämämme raaka-aineet paitsi täyttävät laatuvaatimuksemme, myös tuotetaan ihmisiä ja ympäristöä kunnioittaen.

Vain vastuullisesti tuotettua palmuöljyä

Edellytämme, että käyttämämme palmuöljyn tuotannossa suojellaan alueita, joilla on korkea luonnonsuojeluarvo tai runsaat hiilivarannot, minimoidaan kasvihuonekaasupäästöjä sekä hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä.

Toimitusketjustamme tuotamme ajantasaista, avointa ja läpinäkyvää tietoa sertifiointien, kumppaniohjelmien tai toimittajien itsearviointien ja auditointien avulla. Autamme kumppaneitamme, joilla ei ole sertifiointijärjestelmää, kehittämään omaa laatujärjestelmäänsä.

Lue lisää sertifioinneistamme!

Läpinäkyvyys myös raaka-aineiden suhteen

Tuotteissamme käytetty rypsiöljy on pääosin kotimaista. Palmu-, kookos- ja sheaöljyn hankimme luotettavilta eurooppalaisilta öljytoimittajilta. Käyttämämme eksoottiset öljyt ovat pääasiassa peräisin Indonesiasta, Malesiasta sekä Afrikasta.

Vaadimme raaka-aine- ja materiaalitoimittajiltamme Bungen Code of conductin, Foreign corrupt practices act policyn ja Corporate responsibility -sitoumuksen noudattamista.

Kaikissa valmistamissamme kuluttaja- ja suurkeittiötuotteissa käytetään ainoastaan RSPO (Round Table of Sustainable Palm Oil) -standardin mukaista vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä, sertifioitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG).  Käyttämällä segregoituja palmu- ja palmuydinöljyjä varmistamme, että tuemme sellaisia palmuöljyplantaaseja, jotka toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Koko tuotantoketjun ja -laitoksen sertifiointi edistää tuotantoketjun läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä ja antaa meille mahdollisuuden vaatia yhä korkeampia standardeja.

Toistaiseksi saatavuussyistä vain kahden teollisuustuotteemme öljy on MB-sertifioitua (ei SG, kuten muut tuotteet).

Olemme sitoutuneet paikallisia yhteisöjä tukeviin hankkeisiin

Käyttämämme sheaöljy on lähtöisin Länsi-Afrikasta. Sitä saadaan villinä kasvavan sheapuun pähkinöistä ja niiden keräämisestä huolehtivat pääosin paikalliset naisvaltaiset osuuskunnat. Olemme mukana Where life grows -kampanjassa, jossa sitoudumme parantamaan shean kerääjien hyvinvointia, taloudellisia mahdollisuuksia ja työolosuhteita sekä suojelemaan ja ennallistamaan ympäristöä.

Olemme sitoutuneet projekteihin, jossa tuetaan shean kerääjien sekä heidän perheidensä terveyttä ja koulutusta, parannetaan työolosuhteita ja toimeentuloa vahvistamalla alueen infrastruktuuria ja toimitusketjuja sekä vähennetään ympäristövaikutuksia savannialueilla ja hiilidioksidipäästöjä toimitusketjuissa.

Where life grows -kampanjan tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä kasvattaa 100 000 uutta sheapuuta niiden kasvualueille sekä parantaa 400 000 naisen hyvinvointia erilaisten projektien ja investointien kautta. Lisäksi tavoitteena on, että shea pystytään jäljittämään 100 prosenttisesti, ja että yli 95 prosenttia sheapähkinöiden prosessoinnista tapahtuisi niiden alkulähteillä.