Vastuullisuus ulottuu koko tuotantoketjuumme

Hankintojemme pääperiaatteita ovat eettisyys, ekologisuus ja tuoteturvallisuus. Edellytämme samoja periaatteita myös toimittajiltamme.

Vaadimme tuottajiltamme sitoutumista vastuullisuusperiaatteisiimme ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Siksi käyttämämme raaka-aineet paitsi täyttävät laatuvaatimuksemme, myös tuotetaan ihmisiä ja ympäristöä kunnioittaen.

Vain vastuullisesti tuotettua palmuöljyä

Edellytämme, että käyttämämme palmuöljyn tuotannossa suojellaan alueita, joilla on korkea luonnonsuojeluarvo tai runsaat hiilivarannot, minimoidaan kasvihuonekaasupäästöjä sekä hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä.

Toimitusketjustamme tuotamme ajantasaista, avointa ja läpinäkyvää tietoa sertifiointien, kumppaniohjelmien tai toimittajien itsearviointien ja auditointien avulla. Autamme kumppaneitamme, joilla ei ole sertifiointijärjestelmää, kehittämään omaa laatujärjestelmäänsä.

Lue lisää sertifioinneistamme!

Läpinäkyvyys myös raaka-aineiden suhteen

Tuotteissamme käytetty rypsiöljy on pääosin kotimaista. Palmu-, kookos- ja sheaöljyn hankimme luotettavilta eurooppalaisilta öljytoimittajilta. Käyttämämme eksoottiset öljyt ovat pääasiassa peräisin Indonesiasta, Malesiasta sekä Afrikasta.

Vaadimme raaka-aine- ja materiaalitoimittajiltamme Bungen Code of conductin, Foreign corrupt practices act policyn ja Corporate responsibility -sitoumuksen noudattamista.

Kaikissa valmistamissamme kuluttaja- ja suurkeittiötuotteissa käytetään ainoastaan RSPO (Round Table of Sustainable Palm Oil) -standardin mukaista vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä, sertifioitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG).  Käyttämällä segregoituja palmu- ja palmuydinöljyjä varmistamme, että tuemme sellaisia palmuöljyplantaaseja, jotka toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Koko tuotantoketjun ja -laitoksen sertifiointi edistää tuotantoketjun läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä ja antaa meille mahdollisuuden vaatia yhä korkeampia standardeja.

Toistaiseksi saatavuussyistä vain kahden teollisuustuotteemme öljy on MB-sertifioitua (ei SG, kuten muut tuotteet).