Paistettu lohi ja kasvikset sitruuna-jogurttikastikkeella

30 min
4
Paistettu lohi ja kasvikset sitruuna-jogurttikastikkeella

Vähän kevyempi arkilounas syntyy, kun laitat lohen kaveriksi reilusti tuoreita kasviksia. Kaikki maustuvat kätevästi Keijun sitruuna & basilika yrttiöljyllä. Voit käyttää öljyä niin kasvisten kuin kalankin kypsentämiseen ja lisäksi vielä jogurttikastikkeen maustamiseenkin! Kesällä lohen ja kasvikset voi kypsentää myös grillissä.


Ainekset:

(4)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
suolaa
mustapippuria
4 palaa
kirjolohta
suolaa
mustapippuria

Kastike

(4)
2 dl
jogurttia
2 rkl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Koristeluun

(4)
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat isoiksi lohkoiksi tai kiekoiksi. Paista ensin kasvikset kauniin ruskeiksi yrttiöljyssä molemmin puolin, noin 4-6 minuuttia per puoli. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja siirrä odottamaan.

Puhdista pannu, lisää yrttiöljyä ja paista vielä lohifileet 3-4 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoile paistettu lohi ja kasvikset jogurttikastikkeella ja viimeistele annokset basilikan lehdillä.