Punaherukka-valkosuklaakakku

Yli 60 min
(8:lle)
Punaherukka-valkosuklaakakku

Ainekset

((8:lle))
0,5 pkt
Sunnuntai Murotaikinaa

Täyte

((8:lle))
2
liivatelehteä
2 rkl
vettä
2 dl
Kuohukermaa
150 g
valkoista suklaata
200 g
maustettua rahkaa esim. lime-valkosuklaa

Kiille

((8:lle))
2
liivatelehteä
3 dl
vahvaa punaherukkamehua tai vadelmamehua

Koristeluun

((8:lle))
valkoista suklaata, marjoja

Valmistusohje

1. Sulata taikina. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.

2. Kauli taikinasta irtopohjavuoan kokoinen levy aseta vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

3. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hieman.

4. Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Sekoita rahkan joukkoon sulatettu suklaa ja liivateseos. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi.

5. Levitä täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.

6. Valmista kiille: liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna kaakun hyytyä jääkaapissa noin 2-3 tuntia tai seuraavaan päivään.

7. Irrota kakku vuoasta. Koristele suklaalastuilla ja marjoilla.

VINKKI
Kakun voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi ja vain koristella tarjoilupäivänä.