Piparkakkukupit savulohitäytteellä

Alle 60 min
25 kpl
Piparkakkukupit savulohitäytteellä

Ainekset

(25 kpl)
200 g
Sunnuntai Piparitaikinaa

Täyte

(25 kpl)
150 g
savulohta
tuoretta tilliä
120 g
laktoositonta tuorejuustoa
120 g
laktoositonta smetanaa
1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria ja sokeria

Valmistusohje

1.Sulata Piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2.Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna savulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli.
3.Vatkaa tuorejuusto, smetana ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon hienonnettu savukala ja silputtu tilli. Tarkista maku.
4.Käännä metallinen muffinssipelti ylösalaisin (kohouma noin Ø 3 cm.) Voitele kohoumat hyvin.
5.Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienillä muoteilla (Ø 5-6 cm) pipareita.
6.Asettele piparkakut muffinssipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.
7.Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 7-8 minuuttia.
8.Irrota kupit jäähtyneinä.
9.Täytä piparkakkukupit ja koristele tillillä.
10.Säilytä kylmässä tai täytä menekin mukaan, jos haluat että pohjat pysyvät rapeina.