Lempeän tuliset kukkakaalivartaat halloumijuustolla ja hummusdippi

1 h
4:lle
Lempeän tuliset kukkakaalivartaat halloumijuustolla ja hummusdippi

Pujota vartaisiin vaihteeksi marinoituja kukkakaaleja ja halloumijuustoa. Rapeat kasvisvartaat dipataan kuohkeaan hummusdippiin.


Hummusdippi

(4:lle)
1 tlk
kikherneitä (n. 230 g)
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2 rkl
tahini-tahnaa
1/2 dl
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
juustokuminaa
ripaus suolaa
2 dl
Creme Fraichea

Ainekset:

(4:lle)
500 g
erivärisiä kukkakaalin nuppuja
1 dl
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
500 g
halloumijuustoa
1 tl
suolaa
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Valuta kikherneet ja laita tehosekoittimeen hienonnetun valkosipulinkynnen ja sitruunamehun kanssa. Soseuta. Lisää joukkoon tahini, yrttiöljy ja mausteet. Sekoita creme fraiche käännellen valmiin hummuksen joukkoon.

Paloittele kukkakaali nupuiksi kulhoon ja mausta yrttiöljyllä. Pilko halloumijuusto suuriksi kuutioiksi. Pujota nuput ja juustopalat varrastikkuihin, ripottele päälle suola ja grillaa nopeasti molemmin puolin. Valele kypsät vartaat yrttiöljyllä ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.