Lakka-valkosuklaakakku

Yli 60 min
noin 12 palaa
Lakka-valkosuklaakakku

Suklaapohja

(noin 12 palaa)
50 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
20 g
tummaa suklaata
3/4 dl
sokeria
1 dl
maitoa
1
muna
1 1/2 dl
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Lakkamousse

(noin 12 palaa)
1 dl
vispikermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
lakkahilloa
2 rkl
vettä
2
liivatelehteä

Valkosuklaamousse

(noin 12 palaa)
150 g
valkosuklaata
3 dl
vispikermaa
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vanilliinisokeria
1 tl
sitruunamehua

Valmistusohje

Sulata pohjan margariini ja pilkottu suklaa kattilassa.

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.

Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, maito sekä munat yksitellen vispaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Pohjan kypsyessä valmista lakkamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota vispikerma. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja lakkahillo. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos lakka-tuorejuustoon ja kääntele joukkoon kerma.

Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 18-20 cm) tuorekelmulla. Kaada lakkavaahto vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun lakkamousse on hyytynyt ja suklaapohja jäähtynyt, valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota vispikerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja vanilliinisokeri ja vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kumoa hyytynyt lakkamousse suklaapohjan keskelle lakkasydämeksi.

Aseta pohja irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla. Kaada valkosuklaamousse lakkamoussen päälle ja reunoille kakkupohjan päälle.

Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi tai yön yli.