Pääsiäismunakeksit

10
Pääsiäismunakeksit

Pääsiäiskeksit tuovat juhlaan ripauksen keväistä iloa ja suklaista herkullisuutta! Pääsiäismunakekseissä yhdistyvät mehevä taikina ja värikkäät, sokerikuorrutteiset pääsiäismunat, jotka koristavat keksit hauskasti ja herkullisesti. Pääsiäisen leivonta saa uuden ulottuvuuden, kun nämä helposti valmistuvat keksit pääsevät koristamaan kahvipöytää tai ilahduttamaan pääsiäisen jälkiruokapöydässä.


Raaka-aineet:

(10)
125 g
huoneenlämpöistä Sunnuntai leivontamargariinia
1,25 dl
ruokosokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
ruokasoodaa
1 tl
vanilliinisokeria
ripaus suolaa
200 g
pieniä suklaamunia (sokerikuorrutteisia)
50 g
tummaa suklaata karkeasti rouhittuna

Valmistusohje

  1. Paloittele puolet suklaamunista muutamaan osaan ja rouhi loput pieniksi paloiksi. Tämä onnistuu helpoiten suljetussa muovipussissa kaulimella lyöden. 

  2. Vatkaa margariini ja sokeri kulhossa kuohkeaksi eli noin 3 – 4 minuutin ajan.

  3. Lisää kananmuna vatkaten.

  4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  5. Lisää taikinaan pieniksi rouhitut suklaamunat ja tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi.

  6. Muotoile taikina kymmeneksi palloksi ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

  7. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  8. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja asettele keksit kahdelle pellille niin, että niillä on tilaa levitä.

  9. Paista pelti kerrallaan keksejä noin 13 – 15 minuuttia. 10 minuutin paiston kohdalla lisää loput paloitellut suklaamunat keksien päälle ja paista vielä 3 – 5 minuuttia kunnes keksit ovat kullanruskeita.