Kylmäsavuporopiirakka
Raaka-aineet |
|
400 g |
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
|
75 g |
kylmäsavuporoa (leikkele)
|
125 g |
piparjuurituorejuustoa
|
120 g |
smetanaa
|
1 |
kananmuna
|
1/2 |
vihreä paprika
|
ripaus rouhittua mustapippuria
|
|
50 g |
emmental-juustoraastetta
|
tuoretta rucolaa
|
Valmistusohje
Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Silppua kylmäsavuporo ja leikkaa paprika kuutioiksi. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla kauhalla kulhossa. Lisää täytteeseen smetana, raaka kananmuna, kylmäsavuporo, paprika ja mustapippuri. Levitä täyte piiraspohjalle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa uunin alatasossa 225 asteessa 30–35 minuuttia. Rucolan lehdet sopivat hyvin valmiin piirakan koristeluun.