Kylmäsavuporopiirakka

Kylmäsavuporopiirakka

Raaka-aineet

400 g
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
75 g
kylmäsavuporoa (leikkele)
125 g
piparjuurituorejuustoa
120 g
smetanaa
1
kananmuna
1/2
vihreä paprika
ripaus rouhittua mustapippuria
50 g
emmental-juustoraastetta
tuoretta rucolaa

Valmistusohje

Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Silppua kylmäsavuporo ja leikkaa paprika kuutioiksi. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla kauhalla kulhossa. Lisää täytteeseen smetana, raaka kananmuna, kylmäsavuporo, paprika ja mustapippuri. Levitä täyte piiraspohjalle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa uunin alatasossa 225 asteessa 30–35 minuuttia. Rucolan lehdet sopivat hyvin valmiin piirakan koristeluun.