Kantarellipiiras

8
Kantarellipiiras

Kesän metsäsienistä odotetuin lienee kantarelli, josta valmistat herkut arkeen ja juhlaan. Kantarellipiiras on maukas tarjottava. Voit halutessasi paloitella joukkoon myös pekonia. Kypsennä pekoni silloin yhdessä sienten kanssa.


Raaka-aineet:

(8)
1 pkt (400 g)
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
2-3 rkl
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
6 dl
kantarelleja
1
sipuli tai ½ nippu kevätsipulia
2 1/2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
2
munaa
150 g
gouda-juustoa raasteena
ripaus suolaa
tuoretta timjamia maun mukaan

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa ja painele se halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista piiraspohjaa 250 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Kuumenna Sunnuntai Juokseva pannulla, lisää puhdistetut ja pilkotut kantarellit sekä hienonnettu sipuli tai kevätsipuli. Kääntele ja hauduta hetki, kunnes neste haihtuu. Levitä sieni-sipuliseos piiraspohjan päälle.
Sekoita kerma, munat, gouda-juustoraaste, ripaus suolaa ja timjami keskenään ja kaada piirasvuokaan.
Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla vielä 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin värinen.