Kylmäsavulohipiirakka
Raaka-aineet |
|
400 g |
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
|
100 g |
kylmäsavulohta
|
200 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
1 |
kananmuna
|
7 cm |
pala purjoa
|
1 tl |
tuoretta tilliä silputtuna
|
1 tl |
saaristolaismaustetta
|
1/3 tl |
sitruunapippuria
|
tuoretta rucolaa
|
Valmistusohje
Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pehmitä tuorejuusto kulhossa kauhalla. Silppua lohi. Halkaise purjo, huuhdo mahdollinen hiekka pois ja silppua purjo. Sekoita juustoon raaka kananmuna, lohi, purjo ja mausteet. Levitä täyte piirakalle ja paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Koristele valmis piirakka rucolalla.