Korvapuusti joulukuuset
![Korvapuusti joulukuuset](https://bunge.fi/wp-content/uploads/2024/07/3341acc23960d9ab24a33abef66555f9ff7e_00000000000000000-664x477-c-default.jpg)
Saija Vainion lapsuuden jouluun kuuluivat yhteiset leivontahetket äidin kanssa, ja samaa perinnettä hän jatkaa myös omien lastensa kanssa. Heidän suosikkejaan ovat korvapuustin makuiset joulukuuset. Helppo resepti sisältää vain neljä ainesosaa: Sunnuntai lehtitaikinaa, fariinisokeria, kanelia ja Sunnuntai margariinia. Niillä syntyvät herkut, jotka vievät kielen mennessään – haluttaessa myös laktoosittomina.
Ainekset: |
|
1 pkt |
Sunnuntai Lehtitaikina iso levy (voi käyttää myös voitaikinaa)
|
5 rkl |
fariinisokeri
|
2 rkl |
kanelia
|
50 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia sulatettuna
|
grillitikut
|
|
tomusokeria
|
Valmistusohje
- Sulata Sunnuntai iso lehtitaikina ja kauli se isoksi levyksi.
- Sulata Sunnuntai margariini ja sekoita sen joukkoon fariinisokeri sekä kaneli.
- Levitä seos sudilla puolikkaalle levylle. Voit lisätä fariinisokeria ja kanelia levityksen jälkeen seoksen päälle, jos haluat voimakkaamman maun.
- Käännä lehtitaikinan toinen puoli levitetyn puolen päälle.
- Leikkaa taikinasta pitkiä suikaleita. Muotoile suikale kuusen muotoiseksi.
- Työnnä grillitikku kuusen keskeltä läpi. Voitele kuuset sulatetulla margariinilla.
- Paista kuuset 10-15 min 200 asteisessa uunissa keskitasolla.
- Anna kuusien jäähtyä ja töpöttele jäähtyneiden kuusien päälle tomusokeria ja koristele oman mielen mukaan.