Korvapuusti joulukuuset
Saija Vainion lapsuuden jouluun kuuluivat yhteiset leivontahetket äidin kanssa, ja samaa perinnettä hän jatkaa myös omien lastensa kanssa. Heidän suosikkejaan ovat korvapuustin makuiset joulukuuset. Helppo resepti sisältää vain neljä ainesosaa: Sunnuntai lehtitaikinaa, fariinisokeria, kanelia ja Sunnuntai margariinia. Niillä syntyvät herkut, jotka vievät kielen mennessään – haluttaessa myös laktoosittomina.
Ainekset: |
|
1 pkt |
Sunnuntai Lehtitaikina iso levy (voi käyttää myös voitaikinaa)
|
5 rkl |
fariinisokeri
|
2 rkl |
kanelia
|
50 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia sulatettuna
|
grillitikut
|
|
tomusokeria
|
Valmistusohje
- Sulata Sunnuntai iso lehtitaikina ja kauli se isoksi levyksi.
- Sulata Sunnuntai margariini ja sekoita sen joukkoon fariinisokeri sekä kaneli.
- Levitä seos sudilla puolikkaalle levylle. Voit lisätä fariinisokeria ja kanelia levityksen jälkeen seoksen päälle, jos haluat voimakkaamman maun.
- Käännä lehtitaikinan toinen puoli levitetyn puolen päälle.
- Leikkaa taikinasta pitkiä suikaleita. Muotoile suikale kuusen muotoiseksi.
- Työnnä grillitikku kuusen keskeltä läpi. Voitele kuuset sulatetulla margariinilla.
- Paista kuuset 10-15 min 200 asteisessa uunissa keskitasolla.
- Anna kuusien jäähtyä ja töpöttele jäähtyneiden kuusien päälle tomusokeria ja koristele oman mielen mukaan.