Kevään vihreä parsasalaatti uppomunalla ja parmesanmajoneesilla

1 h
4:lle
Kevään vihreä parsasalaatti uppomunalla ja parmesanmajoneesilla

Kevään vihreä raikas parsasalaatti tarjoillaan uppomunan ja yrttiöljystä valmistetun parmesanmajoneesin kanssa.


Parmesanmajoneesi

(4:lle)
1
keltuainen
1 tl
sinappia
1/2 tl
etikkaa
2 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
50 g
raastettua parmesania
ripaus suolaa

Uppomunat

(4:lle)
2 l
vettä
1 dl
etikkaa
4
kananmunaa
sormisuolaa

Ainekset:

(4:lle)
1 pnt
vihreää parsaa
1/2
sitruunan mehu
1
jääsalaatti
1
friseesalaatti
1 rs
versosalaattia
1
kurkku
100 g
pakasteherneitä
1/2 pnt
kevätsipulia
1/2 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

Erottele keltuainen ja valkuainen. Laita keltuainen korkeaan kulhoon, lisää pinnalle sinappi ja etikka. Sekoita sauvasekoittimella ja lisää yrttiöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää majoneesin joukkoon raastettu parmesan ja mausta ripauksella suolaa.

Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat veden pyörimään. Riko kananmuna kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi kananmuna kerrallaan n. 4 minuuttia, jolloin keltuainen jää vielä löysäksi. Nosta uppomunat reikäkauhalla kattilasta ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.

Leikkaa parsojen juuresta kova osa pois. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää veteen parsat. Keitä noin 5 minuuttia ja nosta parsat kylmään, sitruunamehulla maustettuun veteen. Huuhdo ja revi salaatit, siivuta kurkku ja sulata herneet. Hienonna kevätsipuli. Kokoa parsasalaatti, laita päälle uppomuna ja parmesanmajoneesi. Lisää lopuksi päälle yrttiöljyä.