Aasialainen tofu-nuudeliwokki

1,5 h
4:lle
Aasialainen tofu-nuudeliwokki

Aasialainen tofu-nuudeliwokki hurmaa rapealla tofulla ja täyteläisillä mauilla. Kasvikset kypsyvät nopeasti pannulla, ja mausteinen yrttiöljy viimeistelee kokonaisuuden. Nuudelit imevät itseensä herkulliset maut, ja lopputuloksena on kasviswokki, joka on sekä helppo että ravitseva


Ainekset:

(4:lle)
500 g
maustamatonta tofua
1 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
1/2 dl
soijaa
1 dl
maissitärkkelystä
1
kananmuna
1 dl
pankojauhoja
paistamiseen Keiju rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa

Wokki

(4:lle)
200 g
riisinuudeleita
3
porkkanaa
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
250 g
varsiparsakaalia
1/2 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
1/2 pnt
kevätsipulia
1 ruukku
korianteria
1 ruukku
minttua
1/2 dl
soijaa
1/2 dl
Limen mehua

Valmistusohje

Kuutioi tofu n. 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja marinoi yrttiöljyn ja soijan seoksessa vähintään tunnin ajan. Valuta ylimääräinen neste pois ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Upota palat kananmunaan ja lopuksi pankojauhoihin. Paista tofukuutiot rypsiöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi, n. 2 minuuttia jokaiselta puolelta. Mausta rapeiden tofujen pinta paiston jälkeen ripauksella suolaa.

Esikypsennä riisinuudelit nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja valuta pois ylimääräinen neste. Suikaloi porkkanat, kesäkurpitsat ja paprikat ja halkaise tarvittaessa parsakaalit. Kuullota kasviksia yrttiöljyssä kasarissa hetki ja lisää joukkoon nuudelit, hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja minttu. Mausta wokki soijalla ja limen mehulla.