Leivontaan, ruoanlaittoon ja paistamiseen. Säilyy avaamattomana +4 – +20 °C, avattuna +4 – +8 °C.
Lue lisää
Porkkanalaatikkosämpylät
yli 60 min
18
Joulunajan hävikkisämpylöihin käytät ylijääneen porkkanalaatikon sekä joululeivonnasta ylijääneet jauhot, hiutaleet ja leseet. Mikäs sen parempaa kuin uunituoreet porkkanasämpylät ja vähemmän hävikkiä.
Ainekset(18) |
|
2,5 dl |
porkkanalaatikkoa
|
2,5 dl |
vettä
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
3 dl |
jauhoja, hiutaleita ja/tai leseitä (esim. ruisjauho, sämpyläjauho, kauralese)
|
n. 6 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
0,5 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä
|
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan porkkanalaatikko ja vesi. Lämmitä seos 42 asteiseksi (reilusti käden lämpöiseksi). Lisää joukkoon suola sekä noin 2dl haluamiasi jauhoja, joihin kuvahiiva on sekoitettu.
- Sekoita joukkoon loput jauhoista/hiutaleista/leseistä sekä vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 min.
- Kumoa taikina työpöydälle ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota uudelleen noin 20 min ajan.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle haluamiasi hiutaleita tai leseitä. Paista sämpylät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.