Rouheiset portterisämpylät

yli 60 min
24
Rouheiset portterisämpylät

Portteri antaa näille jouluisille sämpylöille upean aromin ja kuohkeuden. Itse leivotut, uunituoreet sämpylät ilahduttaa aina.


Taikina

(24)
2 dl
Elovena Kauraleseitä
1 dl
leipä- ja mämmimallasta
2 ps
Sunnuntai Kuivahiivaa
1 rkl
kuminan siemeniä
2-3 tl
suolaa
5 dl
porter-olutta
1 dl
tummaa siirappia
8-9 dl
Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
0,5 dl
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Päälle

(24)
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Yhdistä hiiva, kauraleseet, mallas, kumina ja suola.
  2. Lämmitä olut ja siirappi 42 asteeseen.
  3. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
  4. Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
  5. Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
  7. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  8. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.