Leivontaan, ruoanlaittoon ja paistamiseen. Säilyy avaamattomana +4 – +20 °C, avattuna +4 – +8 °C.
Lue lisää
Rouheiset portterisämpylät
![](https://bunge.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
yli 60 min
![](https://bunge.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
24
![Rouheiset portterisämpylät](https://bunge.fi/wp-content/uploads/2024/07/3337cf50c9a1075462c6430078ddeee78b4c_00000000000000000-664x477-c-default.jpg)
Portteri antaa näille jouluisille sämpylöille upean aromin ja kuohkeuden. Itse leivotut, uunituoreet sämpylät ilahduttaa aina.
Taikina(24) |
|
2 dl |
Elovena Kauraleseitä
|
1 dl |
leipä- ja mämmimallasta
|
2 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
1 rkl |
kuminan siemeniä
|
2-3 tl |
suolaa
|
5 dl |
porter-olutta
|
1 dl |
tummaa siirappia
|
8-9 dl |
Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
|
0,5 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Päälle(24) |
|
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Valmistusohje
- Yhdistä hiiva, kauraleseet, mallas, kumina ja suola.
- Lämmitä olut ja siirappi 42 asteeseen.
- Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
- Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
- Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.