Kukkakaali-juustopiirakka
Taikina(8:lle) |
|
1 pkt |
Sunnuntai Ruisperunataikinaa (pakaste)
|
Täyte(8:lle) |
|
400 g |
kukkakaalia
|
2 dl |
maitoa
|
1 tlk |
kermaviiliä
|
3 |
munaa
|
150 g |
sinihomejuustoa
|
1/3 tl |
suolaa
|
1/3 tl |
mustapippuria
|
1 dl |
emmental-mozzarellajuustoraastetta
|
Pinnalle(8:lle) |
|
katkarapuja
|
|
tilliä
|
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna kukkakaali veitsellä hienoksi rouheeksi. Keitä kukkakaalia maidossa noin 8 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita kukkakaaliseoksen joukkoon kermaviili, munat, raastettu sinihomejuusto, suola ja pippuri. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan.
Sulata ja valuta katkaravut. sekoita hienonettu tilli katkarapujen joukkoon. Lusikoi katkaravut piirakan päälle.