Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Wilhelmiina-keksit

30 min

n. 30 kpl

Wilhelmiina-keksien herkullisen maun salaisuus piilee fariinisokerin ja kirpeän puolukan yhdistelmässä. Taikina pyöritellään tangoiksi ja leikataan pitkulaisiksi kekseiksi paistamisen jälkeen.
Taikina(n. 30 kpl) |
|
200 g |
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvisrasvalevitettä
|
2 dl |
fariinisokeria
|
2 rkl |
siirappia
|
1 |
kananmunan keltuainen
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
2 tl |
ruokasoodaa
|
2 rkl |
pakastekuivattuja puolukoita
|
Valmistusohje
- Vaahdota pehmeä margariini, fariinisokeri ja siirappi. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta n. 2 cm paksuisia tankoja leivinpaperin päälle pellille. Taikina leviää, joten yhdelle uunipellille kannattaa laittaa korkeintaan kolme tankoa. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
- Leikkaa tangot paloiksi lämpimänä ja anna keksien jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.