Wilhelmiina-keksit

30 min
n. 30 kpl
Wilhelmiina-keksit

Wilhelmiina-keksien herkullisen maun salaisuus piilee fariinisokerin ja kirpeän puolukan yhdistelmässä. Taikina pyöritellään tangoiksi ja leikataan pitkulaisiksi kekseiksi paistamisen jälkeen.


Taikina

(n. 30 kpl)
200 g
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvisrasvalevitettä
2 dl
fariinisokeria
2 rkl
siirappia
1
kananmunan keltuainen
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 rkl
pakastekuivattuja puolukoita

Valmistusohje

  1. Vaahdota pehmeä margariini, fariinisokeri ja siirappi. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta n. 2 cm paksuisia tankoja leivinpaperin päälle pellille. Taikina leviää, joten yhdelle uunipellille kannattaa laittaa korkeintaan kolme tankoa. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
  3. Leikkaa tangot paloiksi lämpimänä ja anna keksien jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.