Vegaaninen katsu sando

25 min
4
Vegaaninen katsu sando

Vegaaninen katsu sando on saanut inspiraationsa japanilaisesta street foodista. Avokadon lisäksi leivän voi täyttää myös esimerkiksi marinoidulla tofulla.


Minttu-hernetahna

(4)
200 g
pakasteherneitä sulatettuna
2 rkl
kurpitsansiemeniä
1
limen mehu ja kuori raastettuna
2 rkl
Alentaja 60 -margariinia
pieni ripaus tabascoa
20
mintun lehteä hienonnettuna
-
8 kpl
täysjyväpaahtoleipää
1 rkl
Alentaja 60 -margariinia
100 g
ituja
2
avokadoa siivutettuna
-
vihersalaattia lisukkeeksi

Valmistusohje

Valmista minttu-hernetahna soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella mintun lehtiä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi joukkoon mintun lehdet.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Voitele paahtoleivät toiselta puolella margariinilla. Paahda leivät voidellulta puolelta kullanruskeiksi. Levitä hernetahnaa leipien paahtamattomalle puolelle, nosta päälle avokadoviipaleet sekä idut ja peitä toisella tahnalla valellulla leivällä. Halkaise veitsellä valmiit vegaaniset katsu sandot puoliksi ja tarjoile vihersalaatin kanssa.