Västerbotten-juustopiirakka

alle 60 min
8 palaa
Västerbotten-juustopiirakka

Ihanan tuhti juustopiirakka on täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin!


Pohja

(8 palaa)
3 ½ dl
Sunnuntai Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja
125 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
½ tl
suolaa
1 rkl
kylmää vettä

Täyte

(8 palaa)
300 g
västerbotten-juustoa raastettuna
2 dl
kermaa
3
munaa
½ tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Pingota leivinpaperi irtoreunaisen kakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Nypi jauhot, rasva ja suola keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø 24 cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
  3. Levitä taikinaa myös reunoille noin 2 cm korkeudelle. Pistele pohja haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa kiertoilma uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
  5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Mikäli piirakkaa tummuu liikaa, voit laittaa piirakan päälle folion.
  6. Tarjoile piirakka viikunahillon ja Saksan -tai pekaanipähkinöiden kanssa.