Västerbotten-juustopiirakka

alle 60 min

8 palaa

Ihanan tuhti juustopiirakka on täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin!
Pohja(8 palaa) |
|
3 ½ dl |
Sunnuntai Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja
|
125 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
½ tl |
suolaa
|
1 rkl |
kylmää vettä
|
Täyte(8 palaa) |
|
300 g |
västerbotten-juustoa raastettuna
|
2 dl |
kermaa
|
3 |
munaa
|
½ tl |
suolaa
|
ripaus |
mustapippuria
|
Valmistusohje
- Pingota leivinpaperi irtoreunaisen kakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Nypi jauhot, rasva ja suola keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø 24 cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
- Levitä taikinaa myös reunoille noin 2 cm korkeudelle. Pistele pohja haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa kiertoilma uunissa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Mikäli piirakkaa tummuu liikaa, voit laittaa piirakan päälle folion.
- Tarjoile piirakka viikunahillon ja Saksan -tai pekaanipähkinöiden kanssa.