Unelmatorttu

noin 15 annosta
Unelmatorttu

Kuka muistaa vanhanajan unelmatortun? Tämä herkullinen klassikko sopii niin tarjottavaksi iltapäiväkahveillekin kuin juhlaankin. Unelmatortun kreemin valmistat näppärästi Alentaja-levitteen avulla.


Ainekset:

(noin 15 annosta)
4 kpl
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte:

(noin 15 annosta)
150 g
Alentaja +kalsium margariini
1
kananmuna
3-4 dl
tomusokeria

Valmistusohje

Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja anna jäähtyä hetki. Laita Alentaja +kalsium, kananmuna ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.