Taatelikakku

yli 60 min
16-18 (laktoositon)
Taatelikakku

Perinteinen taatelikakku kuuluu jouluun. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä.


Ainekset:

(16-18 (laktoositon))
1 pkt
kivettömiä taateleita (n. 250 g)
3 dl
vettä
1 1/2 dl
sokeria
200 g
Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
2
munaa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanilliinisokeria
3 1/2 dl
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

Vuoan leivitykseen

(16-18 (laktoositon))
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
korppujauhoja

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus n. 1,8 l).

Paloittele taatelit ja keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa. Sekoita joukkoon margariini ja anna seoksen jäähtyä.

Lisää taateliseokseen munat yksitellen, samalla hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunin keskitasossa 50-60 minuuttia. Säilytä kakkua jääkaapissa.