Suolaiset kantarellimuffinit

noin 40 min.
2 pellillistä
Suolaiset kantarellimuffinit

Ainekset

(2 pellillistä)
1
silputtu punasipuli
2 rkl
Keiju Kaura -levitettä
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
200 g
säilöttyjä / pakastettuja / paistettuja tuoreita kantarelleja tai muita sieniä
1
vihreä paprika
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
smetanaa
2
kananmunaa
50 g
Keiju Kaura -levitettä

Valmistusohje

• Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Kuullota sipulisilppu Keiju Kaurassa. Valuta sienet jos käytät säilöttyjä sieniä, pilko pieneksi. Poista paprikasta kanta ja siemenkota, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhoihin sienet, kananmunat, smetana, tuorejuusto, sipulisilppu, paprikakuutiot ja sulatettu Keiju Kaura. Sekoita taikina tasaiseksi.

• Annostele muffinivuokiin taikinaa kahden ruokalusikan avulla. Muffinivuoat kannattaa laittaa uunipellille leivinpaperin päälle. Paista muffineja 225 asteessa noin 20 min.