Keiju Kaura on maustaan tunnettu kaurajuoman ja kasviöljyn yhdistelmästä syntynyt palmuöljytön levite, joka maistuu parhaalta leivällä, mutta sopii erinomaisesti myös…
Lue lisää
Suolaiset kantarellimuffinit

noin 40 min.

2 pellillistä

Ainekset(2 pellillistä) |
|
1 |
silputtu punasipuli
|
2 rkl |
Keiju Kaura -levitettä
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
1/2 tl |
savupaprikajauhetta
|
1 tl |
suolaa
|
pari kierrosta mustapippuria myllystä
|
|
200 g |
säilöttyjä / pakastettuja / paistettuja tuoreita kantarelleja tai muita sieniä
|
1 |
vihreä paprika
|
100 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
2 dl |
smetanaa
|
2 |
kananmunaa
|
50 g |
Keiju Kaura -levitettä
|
Valmistusohje
• Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Kuullota sipulisilppu Keiju Kaurassa. Valuta sienet jos käytät säilöttyjä sieniä, pilko pieneksi. Poista paprikasta kanta ja siemenkota, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhoihin sienet, kananmunat, smetana, tuorejuusto, sipulisilppu, paprikakuutiot ja sulatettu Keiju Kaura. Sekoita taikina tasaiseksi.
• Annostele muffinivuokiin taikinaa kahden ruokalusikan avulla. Muffinivuoat kannattaa laittaa uunipellille leivinpaperin päälle. Paista muffineja 225 asteessa noin 20 min.