Sunnuntai Tomaatti-fetapiirakka

8 palaa
Sunnuntai Tomaatti-fetapiirakka

Raaka-aineet:

(8 palaa)
400 g
Sunnuntai Piirakkataikina
200 g
ranskankermaa
2
kananmunaa
150 g
fetaa
0,5
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunan mehua
0,5 tl
pippuria
500 g
tomaatteja (esim. muutama iso ja kirsikkatomaatteja)
1 rkl
silputtua timjamia
1 rkl
silputtua basilikaa
suolaa ja pippuria
1 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota piirakkataikina sulamaan.
  2. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  3. Vuoraa piirakkavuoka (koko noin 20x30cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa reikiä haarukalla ja paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  4. Sekoita ranskankerma ja kananmunat kulhossa. Lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu ja mausta seos pippurilla.
  5. Murustele feta ja leikkaa tomaatit siivuiksi tai puolita pienemmät kirsikkatomaatit.
  6. Kaada ranskankermaseos piirakkapohjan päälle. Lisää noin 3/4 fetasta ja silputut yrtit. Asettele sitten tomaatit päälle ja ripottele loput fetasta tomaattien päälle. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja pirskottele oliiviöljyä päälle.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia.
  8. Halutessasi ripottele tuoretta timjamia ja basilikanlehtiä valmiin piirakan päälle.