Sunnuntai Mustikkagalette
8 palaa
Raaka-aineet pohjaan:(8 palaa) |
|
1 dl |
ruisjauhoja
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
2 rkl |
sokeria
|
ripaus suolaa
|
|
125 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
2 rkl |
kylmää vettä
|
Raaka-aineet täytteeseen:(8 palaa) |
|
5 dl |
tuoreita mustikoita
|
1 rkl |
perunajauhoja
|
0,5 tl |
kardemummaa
|
0,5 rkl |
sokeria
|
1 rkl |
sulatettua Sunnuntai leivontamargariinia
|
1 rkl |
ruokosokeria
|
syötäviä kukkia koristeluun
|
Valmistusohje
- Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Kuutioi jääkaappikylmä margariini ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikinasta pallo. Laita se kelmuun ja jääkaappiin noin tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sekoita täytteen ainekset eli mustikat, perunajauho, kardemumma ja sokeri kulhossa.
- Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä.
- Kaada täyte pohjan päälle jättäen noin 3-4 cm reunoilta vapaaksi. Taita reunat mustikoiden päälle. Voitele reunat sulatetulla margariinilla ja ripottele ruokosokeria reunoille.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia.
- Halutessasi koristele jäähtynyt galette syötävillä kukilla ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.