Sunnuntai Mustikkagalette

8 palaa
Sunnuntai Mustikkagalette

Raaka-aineet pohjaan:

(8 palaa)
1 dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
ripaus suolaa
125 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
2 rkl
kylmää vettä

Raaka-aineet täytteeseen:

(8 palaa)
5 dl
tuoreita mustikoita
1 rkl
perunajauhoja
0,5 tl
kardemummaa
0,5 rkl
sokeria
1 rkl
sulatettua Sunnuntai leivontamargariinia
1 rkl
ruokosokeria
syötäviä kukkia koristeluun

Valmistusohje

  1. Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Kuutioi jääkaappikylmä margariini ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikinasta pallo. Laita se kelmuun ja jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  3. Sekoita täytteen ainekset eli mustikat, perunajauho, kardemumma ja sokeri kulhossa.
  4. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä.
  5. Kaada täyte pohjan päälle jättäen noin 3-4 cm reunoilta vapaaksi. Taita reunat mustikoiden päälle. Voitele reunat sulatetulla margariinilla ja ripottele ruokosokeria reunoille.
  6. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Halutessasi koristele jäähtynyt galette syötävillä kukilla ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.