S’mores-karpalopiparit jouluun
yli 60 min
30
S'mores-piparit saavat inspiraatiota klassisesta jenkkiherkusta. Perinteinen piparitaikina maustetaan karpaloilla ja valmiiden piparien väliin sulatetaan vaahtokarkki-suklaatäyte. Ihana jouluherkku!
Ainekset(30) |
|
250 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 dl |
siirappia
|
4,5 dl |
sokeria
|
1 dl |
vettä
|
2 tl |
kanelia
|
2 tl |
inkivääriä
|
1 tl |
jauhettua pomeranssia
|
2 tl |
neilikkaa
|
2 tl |
suolaa
|
3 tl |
ruokasoodaa
|
0,5 dl |
vettä (haaleaa)
|
100 g |
kuivattuja karpaloita
|
700 g |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
Väliin(30) |
|
100 g |
vaahtokarkkeja
|
200 g |
maitosuklaata
|
Valmistusohje
- Laita kattilaan leivontamargariini, siirappi, sokeri, vesi ja kuumenna. Lisää myös mausteet eli kaneli, inkivääri, neilikka, suola ja pomeranssinkuori.
- Ota kuumentunut seos pois levyltä. Sekoita sooda haaleaan veteen ja lisää kattilaan. Seos hieman kuohahtaa. Lisää joukkoon hienonnetut karpalot.
- Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan maustua viileässä yön.
- Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa piparimuotilla paloja ja paista pipareita tasalämmöllä 225 asteessa uunipellillä noin 5 minuuttia.
- Jäähdytä piparkakut huoneen lämpöisiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle ylösalaisin. Lisää jokaisen piparin päälle 1–2 vaahtokarkkia niiden koosta riippuen. Laita jokaisen piparin päälle vielä pala maitosuklaata.
- Kuumenna pipareita 225 asteessa noin 2–3 minuuttia tai kunnes vaahtokarkit ovat hieman sulaneet. Lisää päälle toinen piparin puolikas ja paina tiiviisti yhteen.