Sitruunainen raparperipiirakka

yli 60 min

24

Raparperipiirakka on jokavuotinen klassikko. Tässä reseptissä se saa mukavaa raikkautta sitruunaisesta rahkatäytteestä.
Ainekset(24) |
|
300 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
2 dl |
sokeria
|
2 |
munaa
|
4 1/2 dl |
Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte(24) |
|
1 l |
raparperipaloja
|
2 prk |
sitruunan makuista rahkaa
|
1 dl |
kermaa tai maitoa
|
1 dl |
sokeria
|
3 |
munaa
|
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (35 cm x 40 cm).
Ripottele taikinan päälle raparperipalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään. Levitä piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.