Sitruunainen raparperipiirakka

yli 60 min
24
Sitruunainen raparperipiirakka

Raparperipiirakka on jokavuotinen klassikko. Tässä reseptissä se saa mukavaa raikkautta sitruunaisesta rahkatäytteestä.


Ainekset

(24)
300 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
2 dl
sokeria
2
munaa
4 1/2 dl
Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

(24)
1 l
raparperipaloja
2 prk
sitruunan makuista rahkaa
1 dl
kermaa tai maitoa
1 dl
sokeria
3
munaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (35 cm x 40 cm).

Ripottele taikinan päälle raparperipalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään. Levitä piirakan päälle.

Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.