Sitruunainen mansikkarahkakakku

Raikkaan sitruunainen kakku sopii kesän juhlahetkiin. Syötävät kukat kruunaavat kakun, luoden kauniin kesäisen tunnelman.
Pohja |
|
150 g |
Sunnuntai leivontamargariinia
|
5 dl |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
3 dl |
sokeria
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
4 |
munaa
|
3 dl |
maitoa
|
1 |
sitruunan raastettu kuori sekä mehu
|
Täyte ja kostutus |
|
400 g |
mansikkarahkaa
|
2 dl |
kuohukermaa
|
2 rkl |
sokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
500 g |
mansikoita
|
2 dl |
maitoa
|
Kuorrutus ja koristelu |
|
2 dl |
kuohukermaa
|
2 rkl |
tomusokeria
|
mansikoita
|
|
syötäviä kukkia
|
Valmistusohje
Pohja
Sulata leivontamargariini kattilassa ja jätä jäähtymään. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää leivontamargariinin joukkoon munat yksitellen kevyesti vispaten.
Sekoita joukkoon maito. Kääntele seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää taikinaan lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 60 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä pohja.
Täyte ja kostutus
Vaahdota kerma. Lisää sekaan mansikkarahka, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Soseuta tai leikkaa mansikat. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja irtopohjavuokaan ja kostuta maidollla. Levitä päälle puolet mansikoista sekä mansikkarahkaseoksesta. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja lisää päälle loput mansikat sekä mansikkarahkaseos. Nosta päälle viimeinen pohja ja kostuta. Nosta vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Kuorrutus ja koristelu
Vaahdota kerma ja tomusokeri. Levitä kerma kakun reunoille ja päälle ohuelti. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.