Sitruuna-marenkitorttu


Keväisen raikas sitruuna-marenkitorttu on helppotekoinen ja upea tarjottava niin arjen herkuttelussa kuin juhlassakin.
Pohja(8 annosta) |
|
2 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
1 rkl |
sokeria
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 |
munankeltuainen
|
Kiisseli(8 annosta) |
|
1 ½ dl |
vettä
|
1 ½ dl |
sokeria
|
½ dl |
vehnäjauhoja
|
3 |
munankeltuaista
|
½ |
sitruunan raastettu kuori
|
1 |
sitruunan puristettu mehu
|
Marenki(8 annosta) |
|
4 |
munanvalkuaista
|
1 dl |
sokeria
|
Valmistusohje
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, rypsiöljy ja munankeltuainen keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Valmista sillä välin kiisseli.
Mittaa vesi, sokeri, vehnäjauhot, munankeltuaiset, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu kasariin. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli sakenee.
Levitä sitruunakiisseli esipaistetun piirakkapohjan päälle.
Valmista marenki.
Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki ilmavasti lusikalla kiisselin päälle.
Laita piirakka takaisin uuniin. Paista hetki, kunnes pinta saa kauniin värin.
Tarjoa!