Sieni-pinaattipiiras

yli 60 min
8–10
Sieni-pinaattipiiras

Mehevä sieni-pinaattipiiras sopii salaatin kera vaikka lounaaksi. Täytteeksi voit käyttää lempisieniäsi tai hyödyntää kaupan antimia.


Pohja:

(8–10 )
150 g Sunnuntai Leivontamargariinia
3/4 dl perunasosejauhetta
3 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 rkl kylmää vettä

Täyte:

(8–10 )
1 l tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä)
TAI
4 dl esikäsiteltyjä sieniä
100 g tuoreita pinaatinlehtiä
1 sipuli
10 kirsikkatomaattia
1 rkl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
2 dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta reunat melko ylös. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Hienonna sienet ja sipuli. Poista pinaateista kova varsi, huuhdo ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit.
Hauduta sienet, sipuli ja pinaatti pannulla Sunnuntai Juoksevassa.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri.
Levitä sieni-sipuli-pinaattiseos taikinapohjalle. Kaada päälle kermamaito. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaat piirakan pinnalle leikkuupinta ylöspäin.

Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint