Sadonkorjuupiirakka

Sadonkorjuupiirakka

Raaka-aineet

400 g
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
5 cm
pala kesäkurpitsaa
1 kpl
porkkana
5 cm
pala purjoa
1/3 kpl
palsternakkaa
1 rkl
Keiju Rypsi -levitettä, 75 % rasvaa
1/2 kpl
tuore chili
1 dl
saksanpähkinää
200 g
mustapippuri-tillituorejuustoa tai yrttituorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
Provencen yrttimaustetta
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
sitruunapippuria

Valmistusohje

Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori palsternakkapala ja tarvittaessa porkkana. Halkaise purjo ja huuhdo mahdollinen hiekka pois, silppua. Pilko chili. Leikkaa kesäkurpitsa, palsternakka ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Pehmitä kasviksia pannulla Keiju Rypsi -levitteessä 5–7 minuuttia. Pehmitä tuorejuustoa kulhossa kauhalla sekoittamalla, lisää raa´at kananmunat ja mausteet. Sekoita kasvikset ja juustoseos. Levitä täyte piiraspohjalle ja ripottele päälle pähkinät. Paista piirakkaa uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia.