Sadonkorjuupiirakka

Raaka-aineet |
|
400 g |
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
|
5 cm |
pala kesäkurpitsaa
|
1 kpl |
porkkana
|
5 cm |
pala purjoa
|
1/3 kpl |
palsternakkaa
|
1 rkl |
Keiju Rypsi -levitettä, 75 % rasvaa
|
1/2 kpl |
tuore chili
|
1 dl |
saksanpähkinää
|
200 g |
mustapippuri-tillituorejuustoa tai yrttituorejuustoa
|
2 kpl |
kananmunaa
|
1 tl |
Provencen yrttimaustetta
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/3 tl |
sitruunapippuria
|
Valmistusohje
Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori palsternakkapala ja tarvittaessa porkkana. Halkaise purjo ja huuhdo mahdollinen hiekka pois, silppua. Pilko chili. Leikkaa kesäkurpitsa, palsternakka ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Pehmitä kasviksia pannulla Keiju Rypsi -levitteessä 5–7 minuuttia. Pehmitä tuorejuustoa kulhossa kauhalla sekoittamalla, lisää raa´at kananmunat ja mausteet. Sekoita kasvikset ja juustoseos. Levitä täyte piiraspohjalle ja ripottele päälle pähkinät. Paista piirakkaa uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia.