Saaristolaispiirakka

6-8 palaa
Saaristolaispiirakka

Raaka-aineet

(6-8 palaa)
400 g
Sunnuntai Iso lehtitaikinalevyä
250 g
perunoita
200 g
ranskankermaa
1
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunan mehua
0,5
pikkelöity punasipuli
200 g
graavilohta
suolaa & pippuria
2 rkl
silputtua ruohosipulia
1,5 rkl
silputtua tilliä
kourallinen versoja (esim. rucolan versoja)
syötäviä kukkia
sitruunaviipaleita

Valmistusohje

  1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan.
  2. Pikkelöi punasipuli tai käytä valmiiksi pikkelöityä punasipulia.
  3. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
  4. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  5. Kaulitse lehtitaikinalevyä hieman leivinpaperin päällä. Viillä veitsellä kevyesti painaen reunat taikinalevyyn noin kahden sentin leveydeltä ulkoreunoista.
  6. Sekoita sitruunan raastettu kuori ranskankerman joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää noin puolet ranskankermasta pohjan päälle. Viipaloi jäähtyneet perunat ja levitä ne ranskankerman päälle.
  7. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
  8. Sekoita sitruunamehu loppuun ranskankermaan. Lisää nokareita ranskankermaa piirakan päälle ja lisää graavilohiviipaleet kauniisti asetellen. Lisää punasipulit, versot ja silputut yrtit ja rouhi päälle pippuria.
  9. Voit halutessasi koristella piirakan syötävillä kukilla ja sitruunaviipaleilla.