Runebergintortut

alle 60 min
10–12 kpl
Runebergintortut

Perinteiset Runebergintortut ovat takuuvarma klassikko. Nämä tortut saavat rouheisuutta ja kuituja vehnäleseistä.


Ainekset:

(10–12 kpl)
1 dl vehnäleseitä
1 dl piimää
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl karvasmanteliaromia
125 g Sunnuntai Leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/4 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Lisäksi metallisia torttuvuokia tai paperisia muffinssivuokia tai muffinssipelti.

Vuokien voiteluun

(10–12 kpl)
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Koristeluun

(10–12 kpl)
1/2 dl vadelmahilloa
1/2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen).

Voitele muffinssipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Sunnuntai Juoksevalla.

Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne, sekä lese-piimäseos, taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.

Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.

Jaa tai tulosta resepti
FacebookWhatsAppPinterestTwitterEmailPrint