Leivontaan, ruoanlaittoon ja paistamiseen. Säilyy avaamattomana +4 – +20 °C, avattuna +4 – +8 °C.
Lue lisää
Rouheiset portterisämpylät
yli 60 min
24
Rouheiset portterisämpylät ovat mehevä ja maukas lisä juhlapöytään. Olut tuo taikinaan täyteläisen maun ja pehmeyden, kun taas kauraleseet ja mallas tuovat rustiikkista tuntua ja rakennetta. Uunituoreet sämpylät kruunaavat joulun herkkuhetket ja ilahduttavat jokaista!
Taikina(24) |
|
2 dl |
Elovena Kauraleseitä
|
1 dl |
leipä- ja mämmimallasta
|
2 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
1 rkl |
kuminan siemeniä
|
2-3 tl |
suolaa
|
5 dl |
porter-olutta
|
1 dl |
tummaa siirappia
|
8-9 dl |
Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
|
0,5 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Päälle(24) |
|
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Valmistusohje
- Yhdistä hiiva, kauraleseet, mallas, kumina ja suola.
- Lämmitä olut ja siirappi 42 asteeseen.
- Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
- Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
- Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.