Rieskat joululaatikoista

alle 30 min
9
Rieskat joululaatikoista

Joululaatikkorieskat valmistuvat helposti alle 30 minuutissa vaikka ruuan kanssa nautittavaksi tai iltapalaksi. Hyödynnä rieskoihin joulupöydästä ylijäänyt lanttu- peruna- tai bataattilaatikko, joilla saat kivaa vaihtelua perinteisiin rieskoihin.


Ainekset

(9)
3 dl
lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa tai bataattilaatikkoa
n. 1 dl
maitoa
1
muna
1
ohrajauhoja
1,5 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita kulhossa joululaatikko notkeaksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos laatikko on jämäkkää. Sekoita joukkoon myös muna.
  2. Lisää jauhot muutamassa erässä, ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä tilkka maitoa.
  3. Lusikoi taikinasta yhdeksän kasaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikinakasat ohuiksi pyöreiksi rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nauti lämpimänä.