Rapujuhlien tillileipä

1,5 h
12:lle
Rapujuhlien tillileipä

Hauska tillileipä rapukoristein on rapujuhlien timantti! Leipä kannattaa leipoa vasta juhlapäivän aamuna, jotta leipä säilyy herkullisen tuoreena ja pehmeänä. Koristeet syntyvät leivän pintaan helposti kirsikkatomaateista ja paprikasuikaleista.

 


Aineosat

(12:lle)
5 dl
vettä
1 pss
kuivahiivaa
0,5 tl
suolaa
2 tl
kuivattua tilliä
1 dl
Keiju rypsiöljyä
12 dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

(12:lle)
2
kirsikkatomaattia
0,5
punainen paprika
4
kokonaista mustapippuria
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja kuivattu tilli. Lisää öljy ja vehnäjauhoja muutamassa erässä koko ajan vaivaten, kunnes leipätaikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota leipätaikinaa n. 30 minuuttia.
  2. Kaada kohonnut taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kohota 20 minuuttia.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit ja siivuta paprika ohuiksi siivuiksi. Laita halkaistu kirsikkatomaatti ravun pääksi ja tee vartalo ja pyrstö pienistä paprikasiivuista. Rapujen saksissa on ¼ kirsikkatomaatti ja paprikasiivu. Lisää pippurit ravuille silmiksi. Lisää leivän pinnalle rypsiöljyä ja ripottele suolaa.
  4. Paista leipää 175-asteisessa uunissa n. 30−35 minuuttia.