Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Rapujuhlien tillileipä

1,5 h

12:lle

Hauska tillileipä rapukoristein on rapujuhlien timantti! Leipä kannattaa leipoa vasta juhlapäivän aamuna, jotta leipä säilyy herkullisen tuoreena ja pehmeänä. Koristeet syntyvät leivän pintaan helposti kirsikkatomaateista ja paprikasuikaleista.
Aineosat(12:lle) |
|
5 dl |
vettä
|
1 pss |
kuivahiivaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
2 tl |
kuivattua tilliä
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
12 dl |
vehnäjauhoja
|
|
|
Pinnalle(12:lle) |
|
2 |
kirsikkatomaattia
|
0,5 |
punainen paprika
|
4 |
kokonaista mustapippuria
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
ripaus suolaa
|
|
|
Valmistusohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja kuivattu tilli. Lisää öljy ja vehnäjauhoja muutamassa erässä koko ajan vaivaten, kunnes leipätaikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota leipätaikinaa n. 30 minuuttia.
- Kaada kohonnut taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kohota 20 minuuttia.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja siivuta paprika ohuiksi siivuiksi. Laita halkaistu kirsikkatomaatti ravun pääksi ja tee vartalo ja pyrstö pienistä paprikasiivuista. Rapujen saksissa on ¼ kirsikkatomaatti ja paprikasiivu. Lisää pippurit ravuille silmiksi. Lisää leivän pinnalle rypsiöljyä ja ripottele suolaa.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa n. 30−35 minuuttia.