Puolukkakuppikakut

12
Puolukkakuppikakut

Joulukuu jo koittaa ja lisää joululeivontaa, tässä ihanat puolukkakuppikakut Biscoff-kuppikakkupohjilla ja hieman ripauksella piparkakkua, jota ilman joulu ei tule! näiden näyttävien kuppikakkujen resepti löytyy alta.


Ainekset:

(12)
100 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
1,5 dl
piimää
2
kananmunaa
3,5 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1,5 tl
vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
vaniljasokeria
150 g
Biscoff-keksilevitettä

Vaniljakuorrute

(12)
250 g
mascarponea
3 dl
tomusokeria
0,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1-2 rkl
vaniljakreemijauhetta

Täyttö ja koristelu

(12)
kuppikakkupohjat
vaniljakuorrute
Biscoff-keksilevitettä
puolukkahilloa
Biscoff-keksimurua
pakastepuolukoita
rosmariinia
tomusokeria

Valmistusohje

Sulata leivontamargariini sekä lämmitä hiukan Biscoff-keksilevitettä juoksevaksi.
Yhdistä keskenään leivontamargariini, kananmunat, piimä, sokeri ja Biscoff-keksilevite.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon käännellen.
Pursota taikinaa pursotuspussin avulla kuppikakkuvuokiin.
Paista 175 asteessa keskitasolla noin 18–20 min. Anna jäähtyä.

Vaniljakuorrute:

Yhdistä keskenään mascarponea, vispikerma, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri.
Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi ja lisää tarvittaessa loppuvaiheessa pieni erissä vaniljakreemijauhetta joukkoon.

Täyttö ja koristelu:

Laita kuppikakkupohjat tarjoilualustalle, ota esim. iso tylla jonka avulla teet reiät kuppikakkuihin.
Lisää puolukkahilloa kuppikakkujen keskelle reikiin.
Pursota pursotuspussin ja haluamasi tyllan avulla kuppikakkujen päälle vaniljakuorrutetta.
Lisää Biscoff-keksilevitettä kuorrutteen päälle.
Koristele kuppikakut pakastepuolukoilla, keksimurulla sekä rosmariinilla sekä tomusokerilla.