Porkkanalaatikkosämpylät

yli 60 min
18
Porkkanalaatikkosämpylät

Joulunajan hävikkisämpylöihin käytät ylijääneen porkkanalaatikon sekä joululeivonnasta ylijääneet jauhot, hiutaleet ja leseet. Mikäs sen parempaa kuin uunituoreet porkkanasämpylät ja vähemmän hävikkiä.


Ainekset

(18)
2,5 dl
porkkanalaatikkoa
2,5 dl
vettä
0,5 tl
suolaa
1 ps
Sunnuntai Kuivahiivaa
3 dl
jauhoja, hiutaleita ja/tai leseitä (esim. ruisjauho, sämpyläjauho, kauralese)
n. 6 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
0,5 dl
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Mittaa kattilaan porkkanalaatikko ja vesi. Lämmitä seos 42 asteiseksi (reilusti käden lämpöiseksi). Lisää joukkoon suola sekä noin 2dl haluamiasi jauhoja, joihin kuvahiiva on sekoitettu.
  2. Sekoita joukkoon loput jauhoista/hiutaleista/leseistä sekä vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 min.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota uudelleen noin 20 min ajan.
  4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle haluamiasi hiutaleita tai leseitä. Paista sämpylät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.