Pistaasikakku

Yli 60 min
8-10 palaa
Pistaasikakku

Pistaasikakkupohja

(8-10 palaa)
100 g
pistaasipähkinöitä
1
vihreä omena
3
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
4 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 mm
inkiväärijauhetta
1 1/2 dl
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta

Sitruuna-valkosuklaamousse

(8-10 palaa)
100 g
valkosuklaata
2 1/2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
sitruunankuoriraastetta
2 rkl
sitruunamehua

Lisäksi

(8-10 palaa)
kostutukseen omenamehua
koristeluun pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Rouhi pistaasipähkinät ja raasta kuorittu omena.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään ja lisää ne taikinaan omenaraasteen ja Sunnuntai Juoksevan kanssa vuorotellen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm).

Paista kakkua 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ritilän päällä.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste ja –mehu. Lisää jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.

Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: Aseta alin pohja vuokaa, kostuta omenamehulla ja laita 1/3 täytteestä pohjan päälle. Toista sama kahdelle muulle pohjalle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai mielellään yön yli.

Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.