Piparkakku-puolukka -joulukakku

Piparkakun makuinen kakkupohja, täyteläistä kinuskia, puolukkahilloa ja kuorrutteena vaalea valkosuklaakuorrute. Koristeena piparkakkua, vaniljafudgea, tuoreita puolukoita sekä rosmariinia.
Valkosuklaakuorrute: |
|
150 g | valkosuklaata |
2 dl | vispikermaa |
250 g | mascarponea |
0,5 dl | tomusokeria |
1,5 tl | vaniljasokeria |
Piparkakkupohja: |
|
3 | kananmunaa |
1,5 dl | fariinisokeria |
1,5 dl | sokeria |
150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | ruokasoodaa |
1 tl | vaniljasokeria |
2 tl | piparkakkumaustetta |
3 dl | Sunnuntai vehnäjauhoja |
150 g | kondensoitua maitoa |
2 dl | piimää |
Kinuski: |
|
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 dl | Kuohukermaa |
1 dl | fariinisokeria |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Kakun kokoaminen ja koristelu |
|
valkosuklaakuorrute | |
kinuski | |
puolukkahilloa | |
piparkakkuja | |
tuoreita puolukoita | |
vaniljafudgea | |
rosmariinia | |
tomusokeria |
Valmistusohje
Valkosuklaa kuorrute:
- Yhdistä keskenään vispikerma ja valkosuklaa, lämmitä kunnes suklaa on sulanut ja nosta jääkaappiin kylmään muutamaksi tunniksi.
- Lisää kylmän valkosuklaaseoksen joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Vatkaa valkosuklaaseos jämäkäksi kuorrutteeksi.
Piparkakkupohja:
- Laita uuni lämpiään 150 asteeseen, ota esille kakkuvuoka (halkaisija 20 cm), suihkuta vuokraspray vuoan reunoille ja pohjalle, lisää myös leivinpaperin pala vuoan pohjalle.
- Sulata Sunnuntain leivontamargariini, anna hieman jäähtyä ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet leivinjauhe, ruokasooda, piparkakkumauste, vaniljasokeri ja vehnäjauho.
- Yhdistä keskenään kananmunat, fariinisokeri ja sokeri, vatkaa nämä vaahdoksi.
- Lisää joukkoon margariiniseos, kuivat aineet sekä piimä pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin keskitasolle.
- Paista kakkua noin 50-60 min kunnes kakku on kypsä keskeltä, kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.
Kinuski:
- Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia, kunnes kinuski on valmista.
Kakun kokoaminen ja koristelu:
- Valmista valkosuklaakuorrute loppuun.
- Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakkupohjan päälle.
- Levitä kinuskin päälle kerros puolukkahilloa.
- Lisää lopuksi kakun päälle kerros valkosuklaakuorrutetta.
- Koristele kakku piparkakuilla, tuoreilla puolukoilla, vaniljafudgen palasilla, rosmariinilla ja piparkakkumurulla sekä ripottele lopuksi tomusokeria.