Piparkakku-puolukka -joulukakku

Piparkakku-puolukka -joulukakku

Piparkakun makuinen kakkupohja, täyteläistä kinuskia, puolukkahilloa ja kuorrutteena vaalea valkosuklaakuorrute. Koristeena piparkakkua, vaniljafudgea, tuoreita puolukoita sekä rosmariinia.


Valkosuklaakuorrute:

150 g
valkosuklaata
2 dl
vispikermaa
250 g
mascarponea
0,5 dl
tomusokeria
1,5 tl
vaniljasokeria

Piparkakkupohja:

3
kananmunaa
1,5 dl
fariinisokeria
1,5 dl
sokeria
150 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
piparkakkumaustetta
3 dl
Sunnuntai vehnäjauhoja
150 g
kondensoitua maitoa
2 dl
piimää

Kinuski:

100 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Kakun kokoaminen ja koristelu

valkosuklaakuorrute
kinuski
puolukkahilloa
piparkakkuja
tuoreita puolukoita
vaniljafudgea
rosmariinia
tomusokeria

Valmistusohje

Valkosuklaa kuorrute: 

  1. Yhdistä keskenään vispikerma ja valkosuklaa, lämmitä kunnes suklaa on sulanut ja nosta jääkaappiin kylmään muutamaksi tunniksi.
  2. Lisää kylmän valkosuklaaseoksen joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  3. Vatkaa valkosuklaaseos jämäkäksi kuorrutteeksi.

Piparkakkupohja: 

  1. Laita uuni lämpiään 150 asteeseen, ota esille kakkuvuoka (halkaisija 20 cm), suihkuta vuokraspray vuoan reunoille ja pohjalle, lisää myös leivinpaperin pala vuoan pohjalle.
  2. Sulata Sunnuntain leivontamargariini, anna hieman jäähtyä ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
  3. Yhdistä keskenään kuivat aineet leivinjauhe, ruokasooda, piparkakkumauste, vaniljasokeri ja vehnäjauho.
  4. Yhdistä keskenään kananmunat, fariinisokeri ja sokeri, vatkaa nämä vaahdoksi.
  5. Lisää joukkoon margariiniseos, kuivat aineet sekä piimä pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin keskitasolle.
  7. Paista kakkua noin 50-60 min kunnes kakku on kypsä keskeltä, kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.

Kinuski:

  1. Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia, kunnes kinuski on valmista.

Kakun kokoaminen ja koristelu:

  1. Valmista valkosuklaakuorrute loppuun.
  2. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakkupohjan päälle.
  3. Levitä kinuskin päälle kerros puolukkahilloa.
  4. Lisää lopuksi kakun päälle kerros valkosuklaakuorrutetta.
  5. Koristele kakku piparkakuilla, tuoreilla puolukoilla, vaniljafudgen palasilla, rosmariinilla ja piparkakkumurulla sekä ripottele lopuksi tomusokeria.