Piparipullat

Piparipullat

Yhdistämällä kaksi herkullista taikinaa – pullataikina ja piparitaikina – saadaan joulun herkullisimmat pullakierteet.


Pullataikina

5 dl
maitoa
2 dl
sokeria
1
muna
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
2 ps
Sunnuntai Kuivahiivaa
13-15 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150-200 g
Sunnuntai Leivontamargariinia

Lisäksi

1 kg
Sunnuntai Piparitaikinaa
2
munaa voiteluun
raesokeria

Valmistusohje

Ota piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan sekä Sunnuntai Leivontamargariini pehmenemään.
Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Kauli toinen piparitaikinalevyistä suorakaiteeksi siten, että se on pituudeltaan lähes samankokoinen, mutta korkeudeltaan noin 5 cm pienempi. Nosta piparitaikina pullataikinan päälle (tarvittaessa kahteen osaan jaettuna).

Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä noin 2 cm paloja. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Voitele pullat punalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.