Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Pinkit karkkipopcornit

Pelottavan herkullinen resepti, jossa karkki kohtaa popcornit. Perinteisesti pelottava halloween muuntautuu suloiseksi näillä suussa sulavilla vaaleanpunaisilla popcorneilla!
Ainekset |
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
1/2 dl |
popcorn-maissia
|
1 dl |
sokeria
|
2 rkl |
vettä
|
2 rkl |
margariinia
|
1 tl |
vanilja-aromia
|
punaista elintarvikeväriä
|
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Popcorn:
- Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää popcorn-maissi, peitä kattila kannella ja anna popcornien poksahdella. Kun poksahtelu hidastuu, siirrä kattila pois liedeltä.
Karkkikuorrute:
- Sekoita kattilassa sokeri, vesi ja margariini. Kuumenna seos keskilämmöllä, sekoitellen, kunnes margariini sulaa ja sokeri liukenee.
- Anna seoksen kiehua kevyesti noin 3-4 minuuttia, kunnes siitä tulee siirappimaista.
- Lisää elintarvikeväri ja vanilja-aromi, ja sekoita hyvin. Lisää haluamasi määrä punaista elintarvikeväriä.
- Kaada kuuma karkkikuorrute nopeasti popcornien päälle isossa kulhossa ja sekoita hyvin, jotta kaikki popcornit saavat tasaisen pinkin kuorrutteen.
- Levitä karkkipopcornit leivinpaperin päälle jäähtymään ja jähmettymään noin 15 minuutiksi.
- Nauti! Kun popcornit ovat täysin jähmettyneet ja rapeita, ne ovat valmiita tarjottavaksi. Voit myös lisätä suolaa, jos haluat hieman tasapainoa karkkikuorrutteen makeudelle.