Pimientos de Padron -paprikat ja kermaviiliaioli

40 min
4
Pimientos de Padron -paprikat ja kermaviiliaioli

Pimientos de Padron on suosittu espanjalainen tapasruoka, joka sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan tai kanan lisukkeena.


Kermaviiliaioli

(4)
1
kananmuna
2 tl
hunaja dijon-sinappia
0,5
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1
valkosipulinkynsi raastettuna
3 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1009 g
kermaviiliä

Pimientos de Padron -paprikat

(4)
600 g
Pimientos de Padron -paprikoita
0,5 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 tl
suolaa
0,5
sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Valmistusohje

  1. Sekoita sauvasekoittimella kaikki aiolin ainekset keskenään öljyä ja kermaviiliä lukuun ottamatta. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana ja soseuta samaan aikaan sauvasekoittimella. Lisää lopuksi joukkoon kermaviili.
  2. Pyörittele paprikat öljyssä ja mausta suolalla. Grillaa paprikoita noin 2 minuuttia per puoli. Mausta grillatut Pimientos de Padron -parikat lopuksi sitruunan mehulla ja kuorella.

Annoksesta saa vegaanisen vaihtamalla aiolin vegaaniseen majoneesiin.