Patongit

4
Patongit

Herkulliset patongit valmistuvat helposti. Valmista kerralla useampi ja pakasta osa tarvittaessa.


Ainekset:

(4 )
2 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
5-6 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
Alentaja +kalium -levitettä

Täyte:

(4 )
100 g
Alentaja +kalium -levitettä
2-3
valkosipulinkynttä
tuoretta tai kuivattua rosmariinia maun mukaan

Valmistusohje

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja vehnäjauhot vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon Alentaja-levite.
Anna taikinan kohota puoli tuntia liinan alla.
Jaa taikina sitten neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä ne palloiksi.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä. Sekoita Alentaja -levitteen joukkoon hienonnettua valkosipulia ja rosmariinia. Levitä levyjen päälle seosta laidasta laitaan.
Kääri levy viistottain rullalle ja laita sauma alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai patonkipellille.
Paista 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.