Parsapinaattipaistosta ja fetajuustoa

20 min
2:lle
Parsapinaattipaistosta ja fetajuustoa

Parsapinaattipaistos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi lisukkeeksi savustetun lohen tai grillatun kanan kanssa. Paistokseen voit myös halutessaan lisätä esimerkiksi kirsikkatomaatteja. Voit korvata fetan pehmeällä silken tofulla, jolloin annoksesta tulee vegaaninen. (gluteeniton, soijaton, pähkinätön)


Ainekset

(2:lle)
3 rkl
Alentaja +kalsiumia huoneenlämpöisenä
1 tl
paprikajauhetta
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1
valkosipulinkynsi raastettuna
0,5 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
rypsiöljyä
300 g
parsaa kuorittuna ja puolitettuna
70 g
pinaattia
1 dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
150 g
fetajuustoa
yrttejä koristeluun

Valmistusohje

Sekoita kulhossa rasva, paprikajauhe, sitruunan mehu ja kuori, valkosipuli, suola ja mustapippuri.

Kuumenna rypsiöljy kuumaksi paistinpannussa. Paista parsoja pannulla noin 3 minuutin ajan. Lisää pannulle pinaatti. Kypsennä nopeasti niin kauan, että pinaatti kypsyy (noin 1 min). Lisää joukkoon maustettu rasva. Laita parsapinaattipaistos tarjoiluastialle ja koristele kurpitsansiemenillä, fetajuustolla ja yrteillä.