Paistettua kirjolohta, sinapilla maustettua murskattua perunaa ja piimäkastiketta

1 h
4:lle
Paistettua kirjolohta, sinapilla maustettua murskattua perunaa ja piimäkastiketta

Paistetun kirjolohen voi valmistaa myös uunissa grillivastuksen alla. Murskatun perunan voi murskata puukauhalla tai isolla haarukalla. Tarkoituksena, että perunoihin jää paljon kokkareita ja purutuntumaa. (gluteeniton, soijaton)


Sinapilla maustettua murskattua perunaa

(4:lle)
800 g
kuorittua jauhoista perunaa tai pestyä varhaisperunaa
1,5 rkl
karkeaa dijon-sinappia
0,5 ruukku
tilliä hienonnettuna
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl
suolaa
4 rkl
Alentajaa

Piimäkastike

(4:lle)
200 g
vähärasvaista kermaviiliä
2 dl
piimää
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl
dijon-sinappia
1 rkl
hunajaa
1 tl
fenkolinsiementä rouhittuna
0,5 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
600 g
pala kirjolohta
1 tl
suolaa

Valmistusohje

Keitä perunat kypsäksi vedessä. Lisää joukkoon loput ainekset ja murskaa isolla haarukalla tai puukauhalla.

Valmista piimäkastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Siirrä valmis kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta suolalla. Paista lohi molemmin puolin kypsäksi pannulla.

Tarjoile paistettu kirjolohi murskattujen sinappiperunoiden ja piimäkastikkeen kanssa. Voit halutessasi koristella annoksen vielä tuoreella tillillä.