Pääsiäismunakeksit

10
Pääsiäismunakeksit

Raaka-aineet:

(10)
125 g
huoneenlämpöistä Sunnuntai leivontamargariinia
1,25 dl
ruokosokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
ruokasoodaa
1 tl
vanilliinisokeria
ripaus suolaa
200 g
pieniä suklaamunia (sokerikuorrutteisia)
50 g
tummaa suklaata karkeasti rouhittuna

Valmistusohje

  • Paloittele puolet suklaamunista muutamaan osaan ja rouhi loput pieniksi paloiksi. Tämä onnistuu helpoiten suljetussa muovipussissa kaulimella lyöden.
  • Vatkaa margariini ja sokeri kulhossa kuohkeaksi eli noin 3 – 4 minuutin ajan.
  • Lisää kananmuna vatkaten.
  • Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää taikinaan pieniksi rouhitut suklaamunat ja tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  • Muotoile taikina kymmeneksi palloksi ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  • Vuoraa pelti leivinpaperilla ja asettele keksit kahdelle pellille niin, että niillä on tilaa levitä.
  • Paista pelti kerrallaan keksejä noin 13 – 15 minuuttia. 10 minuutin paiston kohdalla lisää loput paloitellut suklaamunat keksien päälle ja paista vielä 3 – 5 minuuttia kunnes keksit ovat kullanruskeita.