Pääsiäismunakeksit

10

Raaka-aineet:(10) |
|
125 g |
huoneenlämpöistä Sunnuntai leivontamargariinia
|
1,25 dl |
ruokosokeria
|
1 |
kananmuna
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
0,5 tl |
ruokasoodaa
|
1 tl |
vanilliinisokeria
|
ripaus suolaa
|
|
200 g |
pieniä suklaamunia (sokerikuorrutteisia)
|
50 g |
tummaa suklaata karkeasti rouhittuna
|
Valmistusohje
- Paloittele puolet suklaamunista muutamaan osaan ja rouhi loput pieniksi paloiksi. Tämä onnistuu helpoiten suljetussa muovipussissa kaulimella lyöden.
- Vatkaa margariini ja sokeri kulhossa kuohkeaksi eli noin 3 – 4 minuutin ajan.
- Lisää kananmuna vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää taikinaan pieniksi rouhitut suklaamunat ja tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina kymmeneksi palloksi ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja asettele keksit kahdelle pellille niin, että niillä on tilaa levitä.
- Paista pelti kerrallaan keksejä noin 13 – 15 minuuttia. 10 minuutin paiston kohdalla lisää loput paloitellut suklaamunat keksien päälle ja paista vielä 3 – 5 minuuttia kunnes keksit ovat kullanruskeita.